Follow By Email

 
Blog ini tidak akan beroperasi lagi. Terima kasih kerana melawat website ini.

Abang Long Fadil full movie - Books Filem Melayu Online Untuk Anda!

0 ulasan

Kategori: Filem | Tahun: 2014 | Tonton trailer: Klik di sini | Download: Klik di sini

Sinopsis:
Filem ini mengisahkan kehidupan Abang Long Fadil selepas rakan baiknya, Malik dipenjarakan. Fadil yang suka berangan untuk menjadi gengster mahu menakluk Kampung Melayu yang terletak di tengah ibu kota untuk membebaskan diri daripada Geng Shark.

Shark yang sememangnya menjadi musuh dalam selimut Malik tidak senang dengan Fadil. Dia membuli Fadil dengan memberikan tugasan yang dianggap mustahil bagi semua gengster iaitu untuk menakluk Kampung Melayu yang juga kawasan penempatan yang sedang menghadapi krisis hak milik tanah peneroka dengan syarikat kapitalis yang mengupah sekumpulan gengster untuk mengugut penduduk kampung.

Pada masa sama, kawasan itu dipegang seorang gengster besar yang tidak diketahui identitinya dan tidak ada mana mana kumpulan gengster yang berani menakluk kawasan itu. Pelbagai peristiwa berlaku dalam percubaan Fadil untuk menakluk Kampung Melayu. Secara tidak sengaja, Fadil bertemu Adam, juga anak seorang pendekar dan mempunyai kekuatan luar biasa.
 
BOOKS FMO 42U® © 2014 BOOKSFMO42U.

Video yang diupload di blog ini adalah daripada GENGtube, Osemtube, DFM2u, MMF Online, Moviesinfobsyok, Malaywatchtube, Layanon9