Follow By Email

 
Blog ini tidak akan beroperasi lagi. Terima kasih kerana melawat website ini.

Cikgu Gangster full - Books Filem Melayu Online Untuk Anda!

0 ulasan

Kategori: Telemovie | Tahun: 2014 | Download: Akan datangSinopsis:
Ia mengisahkan Amar (Syed Ali), seorang gangster ‘kecil-kecilan’ merampas wang rompakan daripada anggota gangster lain bernama Terry.
Ketika melarikan diri daripada Terry, Amar bersembunyi dalam van dimiliki Haji Rahman. Tanpa sengaja, Haji Rahman (Zaidi Omar) membawa Amar menuju ke Kem Motivasi Bukit Tokak iaitu kem untuk pelajar bermasalah miliknya.
Amar menyelinap masuk ke kem itu lalu menyamar sebagai guru pelatih yang pernah mengikuti latihan ketenteraan. Haji Rahman yang sememangnya sedang kekurangan tenaga pengajar menerima Amar dengan besar hati sebagai guru motivasi yang baru.
Namun, kedatangan Amar tidak disenangi anak perempuan Haji Rahman iaitu Maria yang dapat merasakan Amar menyembunyikan status dirinya yang sebenar.
Amar mula mengajar pelajar bermasalah itu dengan caranya yang tersendiri iaitu sebagai Cikgu Gangster. Kedatangan Amar menimbulkan ketidakpuasan hati kepada semua pelajar itu kerana mereka kini semakin terikat dengan ‘cara ajaran’ Amar yang agresif.
Dalam pada itu, Amar yang sedang menyamar mula merasakan perubahan berlaku pada dirinya, di mana dia mula memikirkan mengenai kehidupannya yang selama ini penuh dengan perilaku tidak bermoral.
Akhirnya, Amar berubah dan mula belajar mendalami agama.
Hidup Amar semakin indah apabila Maria jatuh hati padanya. Namun dapatkah cinta mereka bersatu apabila Maria dapat tahu siapa Amar sebenarnya?
 
BOOKS FMO 42U® © 2014 BOOKSFMO42U.

Video yang diupload di blog ini adalah daripada GENGtube, Osemtube, DFM2u, MMF Online, Moviesinfobsyok, Malaywatchtube, Layanon9